Мапа порталу

До уваги виробників сільськогосподарської продукції (про початок реєстрації у ДАР для отримання окремої бюджетної субсидії на оброблювані угіддя)

   З 01 травня 2024 року в Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР) розпочнеться подання заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії. Кошти у розмірі 8 тис. грн на 1 га надаватимуться виробникам сільськогосподарської продукції, що мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення.

   До деокупованих територій та територій, на яких завершено бойові дії, належать території можливих бойових дій; активних бойових дій (для яких визначена дата завершення бойових дій); активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси (для яких визначена дата завершення бойових дій).

   Звертаємо Вашу увагу на те, що допомогу зможуть отримати сільгосптоваровиробники окремих районів Миколаївської області. Райони визначено згідно з наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309 (далі – Мінінтеграції).

   Заявки прийматимуться в ДАРі до 30 червня 2024 року. Про початок подання заявок за іншими напрямами державної підтримки буде повідомлено додатково.

   Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 15.03.2024 № 300).

Список

територіальних громад Миколаївської області яких визначено в наказі Мінінтеграції щодо отримання окремої бюджетної субсидії на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій,
на яких завершені бойові дії

 

№ з/п

Назва району

Назва територіальної громади

1

Баштанський

Баштанська міська

2

Березнегуватська селищна

3

Горохівська сільська

4

Інгульська сільська

5

Новобузька міська

6

Привільненська сільська

7

Снігурівська міська

8

Широківська сільська

1

Вознесенський

Бузька сільська

2

Вознесенська міська

3

Дорошівська сільська

4

Єланецька селищна

5

Прибужанівська сільська

1

Миколаївський

Воскресенська селищна

2

Галицинівська сільська

3

Куцурубська сільська

4

Миколаївська міська

5

Мішково-Погорілівська сільська

6

Очаківська міська

7

Первомайська селищна

8

Чорноморська сільська

9

Шевченківська сільська

 

Департамент економічного розвитку

Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: