Мапа порталу

Прибиральна техніка для Миколаєва: мер Олександр Сєнкевич провів зустріч з представником данської компанії

У середу, 15 травня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч із аташе з питань фінансів Посольства Королівства Данія в Україні Каре Стамер Андреасеном. 

Під час зустрічі сторони обговорили допомогу фонду EIFO, фінансовим директором якого є пан Андреасен, у придбанні необхідної техніки для комунального підприємства «Миколаївські парки». Компанія надає вигідні умови кредитування з покриттям 40% за грантові кошти.  

«Зустріч відбулась дуже плідно, ми обговорили ряд подальших заходів для того, щоб все це перетворити на життя. Наше новостворене підприємство «Миколаївські парки», у тому числі, відповідає і за пішохідні зони, їх прибирання та обробку під час зимової негоди. Тому ця техніка нам потрібна. Адже нам треба очищати не лише дороги від снігу та бруду, а і пішохідні зони, щоб люди мали рівні можливості з водіями», - прокоментував зустріч Олександр Сєнкевич.

Каре Андреасен наголосив, що для данського народу важливо підтримувати Україну в її відновленні та на шляху до перемоги в цій війні:

«Організація EIFO підтримує як державні компанії, так і комерційні з наданням вигідних займів для придбання техніки або обладнання для критичної інфраструктури. Ми маємо хороші стосунки з миколаївською адміністрацією і дуже задоволені нашою співпрацею».

Місто планувало закупити таку техніку ще до початку повномасштабного вторгнення. Директор КП «Миколаївські парки» Дмитро Чучмай зазначив, що вона дозволить швидше та якісніше прибирати парки, сквери та пішохідні зони у будь-який сезон. Одна така машина спроможна в одну зміну прибирати біля 200 тис. кв. м, в той час як людина при ручному прибиранні за цей же час обробить не більше 5 тис. кв.м. 

Сторони обговорили всі деталі та нюанси і домовились про подальші зустрічі.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/May2024/15052024)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: